Triatlon Leeuwarden

Deelnemers

Algemene informatie

Op zaterdag 14 augustus 2021 wordt de eerste editie van Triatlon Leeuwarden in de Friese hoofdstad georganiseerd. Decor voor het evenement is het recreatiegebied De Groene Ster, dat een prachtige uitvalsbasis vormt voor de zwem-, fiets- en loopparcoursen.

Al zwemmend in het water van de Kleine Wielen, fietsend langs de Bonkevaart met de iconische finishplaats van de Elfstedentocht en lopend door het prachtige recreatiegebied De Groene Ster ervaar je op verschillende manieren wat de Friese hoofdstad en directe omgeving te bieden heeft!

Op de rol staan een Sprint- en Olympic Distance triatlon, waarbij elke deelnemer met veel plezier deze sportieve uitdaging aan kan gaan. Met het organiseren van een recreatieve triatlon beoogt Triatlon Leeuwarden een breedtesport-evenement te zijn waarbij het plezier in combinatie met de sportieve uitdaging zowel voor beginners als meer gevorderde triatleten de basis vormt.

De organisatie zet voor dit jaar in op een try-out editie met een beperkte omvang qua aantal deelnemers. Enerzijds om praktische ervaringen met de parcoursen op te doen, anderzijds om ook veilig en verantwoord te kunnen deelnemen aan een evenement in de huidige COVID-19 pandemie. Van elke deelnemer wordt dan ook expliciet gevraagd zich te houden aan de (dan geldende) richtlijnen vanuit het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).