Triatlon Leeuwarden

Parcoursen

Parcoursen

Let op: onderstaande informatie betreft de parcoursen van de try-out editie in 2021. Voor de editie op zaterdag 16 juli 2022 worden enkele wijzigingen in de routes aangebracht. 

Al zwemmend in het water van de Kleine Wielen, fietsend langs de Bonkevaart met de iconische finishplaats van de Elfstedentocht en lopend door het prachtige recreatiegebied De Groene Ster ervaar je op verschillende manieren wat de Friese hoofdstad en directe omgeving te bieden heeft!

Zwemmen

Het zwemparcours bedraagt 750 meter en wordt rechtsom (‘met de klok mee’) gezwommen. Het eerste stuk wordt gezwommen richting de karakteristieke Himriksmole. Afhankelijk van de gekozen afstand worden één of twee ronden afgelegd.

Fietsen

Het fietsparcours bevindt zich grotendeels aan ‘de bovenkant’ van de Groningerstraatweg, met een grote boog om de Grutte Wielen en de Ryptsjerksterpolder wordt een ronde van ruim 17 kilometer gereden via Snakkerburen, Lekkum en Gytsjerk. Totale afstanden die afgelegd worden bedragen +/- 19 kilometer voor de Sprint, de Olympische afstand omvat twee ronden waarmee na ruim 36 kilometer de wisselzone in de Groene Ster weer wordt bereikt.

Lopen

Eén ronde van 5,4 kilometer vormt het loopparcours door De Groene Ster. Vanaf de wisselzone loopt men over het eiland dat ligt in de Grote en Kleine Zwemplas en langs de oevers van de Nije Wielen voert. Een bijzonder parcours dat voor de Olympische afstand bijna 11 kilometer bedraagt en voor alle deelnemers een uitdaging met hoogtemeters zal zijn!