Aandachtspunt fietsparcours

Aandachtspunt fietsparcours

Let op: belangrijke informatie over het fietsparcours van Triatlon Leeuwarden.

Het fietsparcours van Triatlon Leeuwarden voert langs de iconische finishplaats van de Friese Elfstedentocht aan de Bonkevaart. Ten noorden van deze vaart wordt momenteel de in aanbouw zijnde nieuwbouwwijk Blitsaerd ontsloten met de aanleg van een nieuwe brug. Door uitgelopen werkzaamheden (t/m eind oktober!) aan deze brug is er sprake van een hindernis in het fietsparcours waarvoor de organisatie de aandacht vraagt van de deelnemers.

Over een afstand van 150 meter zal er -geheel in stijl van de Elfstedentocht- gekluund moeten worden om een veilige passage van alle deelnemers te garanderen. De deelnemers dienen af te stappen en met de fiets aan de hand over een mat van vloerbedekking deze hindernis en afstand te slechten, voordat men de route per fiets kan vervolgen.

De organisatie is zich bewust van deze niet-ideale situatie, maar houdt vast aan de route zoals deze voor deze eerste (try-out) editie van Triatlon Leeuwarden is uitgezet. Het is waarschijnlijk de eerste en enige keer in de geschiedenis van de triatlon-sport dat er ‘gekluund’ moet worden, daar krijg je de Elfstedentocht-beleving met de Bonkevaart en de wereldberoemde tegeltjesbrug als Elfstedenmonument voor terug!