Geslaagde try-out editie in De Groene Ster

Geslaagde try-out editie in De Groene Ster

Op zaterdag 14 augustus 2021 vond in recreatiegebied De Groene Ster de try-out editie van Triatlon Leeuwarden plaats. Onder prima weersomstandigheden stonden bijna 100 deelnemers aan de start van een evenement dat smaakt naar meer.

Het zwemonderdeel werd afgewerkt in het water van de Kleine Wielen, waarna de deelnemers zich via de wisselzone klaarmaakten voor een fietsronde langs de Bonkevaart, Lekkum, het Elfstedenbruggtje en Gytsjerk. Eenmaal weer in De Groene Ster werd een ronde door het recreatiegebied gelopen langs onder andere de oevers van de Nije Wielen.

Bijzonderheid in het fietsparcours was de in aanbouw zijnde brug die de wijk Blitsaerd ontsluit; een zandbult vormde over 150 meter een onvoorziene hindernis door uitgelopen bouwwerkzaamheden. In lijn met de Elfstedentocht-gedachte is er een tapijt uitgerold en dienden de deelnemers al klunend deze horde te nemen alvorens zij het parcours verder konden vervolgen.

De organisatie kijkt, ondanks een ongelukkige remactie waarbij een deelnemer zich onder doktersbehandeling moest laten stellen, terug op een geslaagde try-out editie. Voor vele deelnemers was het na ruim 1,5 jaar beperkingen als gevolg van de corona-pandemie de eerste triatlon waaraan zij weer mee konden doen. De komende tijd worden reacties en feedback verzameld om de opgedane ervaringen te gebruiken voor een vervolgeditie in 2022.

Geïnteresseerd in Triatlon Leeuwarden? Schrijf je in voor de digitale nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws als eerste.